Laga Thaimat i Chiang Mai

Chiang Mai är en mycket charmig och vacker stad som är belägen i norra Thailand, hela 70 mil norr om huvudstaden Bangkok. Staden är känd för att ha många vackra tempel samt för sina hantverk som keramik och smycken. Chiang Mai är också något av en utgångspunkt för de som vill ge sig ut på någon populär “Trekking” och fotvandra i norra Thailand – verkligen en trevlig upplevelse! Om du befinner dig i Chiang Mai och har någon extra dag över, kan vi varmt rekommendera att vara med på någon av de många matlagningskurser som finns. Du får en fantastisk smakupplevelse av ett äkta Thailand!

ingridienser till thaimat chili vitlok

 

Ägna en dag åt att laga äkta Thai Mat

 

Det Thailändska köket är populärt världen över och är känt för sin färgrika mat som är fylld av smaksensationer. Älskar du också mat och är lite sugen på att lära dig mer om just Thai-mat? Har du någon dag över när du befinner dig i Chiang Mai, kan vi verkligen rekommendera dig att ta en kurs i matlagning. Det finns kurser som endast varar en dag eller en halv dag, vilket vi alla säkert kan klämma in i vårt rese-schema. Vi var med på en kurs som startade med att gå och inhandla alla spännande ingredienser på den lokala marknaden. En verkligt trevlig upplevelse i sig och en riktigt bra start på morgonen.

Idag finns det även kurser som ägnar sig helt or organisk mat och även vegetariska kurser.Thailändarna äter mycket grönsaker, ris och mat som är baserad på kokosmjölk. Lär dig göra din egen kokosmjölk på färsk Thaiculture chilifruktkokosnöt! Visst låter det spännande och exotiskt! Lär dig att laga din egen curry-paste från början. Det är inte alls så svårt som det låter. Känn hur de härliga dofterna sprider sig när du krossar örter, chili och vitlök i din mortel.

Var beredd på att du inte behöver äta mer den dagen, självklart får du äta all mat du lagat under dagen! En riktigt trevlig dag som avslutas med en matfest med otroliga smakkombinationer. Det finns massor av tips på kurser på nätet, men du kan även boka direkt när du befinner dig i Chiang Mai.

Smaklig spis!

 

Thaimat curry