Turist visum

Thailand

Thailand är antagligen det mest populära resmålet för oss svenskar och vi åker gärna dit mer än en gång och vi stannar så länge vi kan utifrån arbete och ekonomi.

Äldre människor och barnfamiljer har ofta möjligheten att stanna längre när de reser till Thailand  på grund av att pension och föräldraledighet. Man kan komma undan med att leva billigt i Thailand och det man faktiskt betalar mest för när man ska resa dit är flygbiljetterna. Då är det ganska självklart att man vill stanna länge, om man har möjligheten.

 

Ska man på en längre vistelse i Thailand kan det vara bra att veta att det krävs turistvisum i en del situationer.

 

Vill man flyga till Thailand och vara där mindre än 30 dagar så behöver man inget visum om man har ett svenskt eller nordiskt pass. Åker man i Thailand landsvägen så behöver får man lov att stanna i 15 dagar med sitt svenska och nordiska pass.

Söker man ett single entry turistvisum så får man 30 extra dagar, alltså 60 dagar att tillbringa i landet. Dessa 60 dagar kan man också förlänga med 30 dagar på plats. Det som är viktigt att tänka på är att man inte under några omständigheter får arbeta i Thailand om man åker dit med ett turistvisum, man får inte ens utföra gratisarbete.

Man kan också välja att köpa  ett Multiple Entry Tourist Visa vilket ger dig tillåtelse att lämna landet och återkomma under en 6 månaders period. Man får då stanna 60 dagar i landet sen behöver man göra ett så kallat “visa -run” och besöka ett annat land för att sedan återkomma igen och då får man stanna i ytterligare 60 dagar. Detta kan passa alla som reser runt och vill ta en avstickare till ett annat land, men som ändå vill komma tillbaka till Thailand.

 

Man ska också tänka på att passet bör vara giltigt i 6 månader efter inresan till Thailand.

 

Här kan du hitta mer information om visum.