Vårt paradis

Skärmklipp

Med tanke på allt det tråkiga som hänt i Thailand den senaste tiden vore det väl konstigt om vi på Thaiculture inte uttalar oss om det som skett.

Den 11 och 12 augusti drabbades Thailand av flera bombattentat, bland annat i turisttäta Phuket, Hua Hin, Khao lak och i Trang. Beredskapen i landet är hög efter attentaten där både polis och militär styrka försöker lugna med sin närvaro. Besökare som just nu befinner sig i landet ombeds att vara försiktiga – och uppmärksamma. Försök lysna på nyheter och följ myndigheternas anvisningar om sådana skulle uppdagas.

Bomberna som utlösts har detonerats med mobiltelefoner, 34 skadade och 4 avlidna är den senaste siffran som vi fått tag på. Inga svenskar ska ha drabbats vad man än så länge kommit fram till.

Det har under de senaste åren varit stor politisk turbulens men ingen har än så länge tagit på sig skulden för dåden.

Vi på ThaiCulture kommer inte att rekommendera någon att åka till Thailand just nu, men förhoppningsvis var det här en engångshändelse som vi slipper se mer av i framtiden. Vi kommer att fortsätta skriva om det vackra landet, inspirera och ta fram allt det positiva med befolkningen, landskapet glimtarna som vi tycker så mycket om.