Kan man försörja sig på poker?

Som vi nämnt i ett tidigare inlägg är spel med pengar i Thailand och många delar av Asien strängt förbjudet och tas på största allvar. Så tidigt som i februari i år kunde vi även läsa om hur 32 stycken bridge-spelare, varav 3 stycken svenska pensionärer greps efter en spelkväll då det är förbjudet att inneha fler än 120 spelkort. Men sedan finns det små organisationer som exempelvis säljer lotter och dylikt men det försöks hållas på en låg nivå. Men sedan finns det de som ställer sig frågan, om man inte spelar öppet bland folk?

Sedan poker- boomen runt år 2005 har fler och fler personer valt att försörja sig på sitt pokerspelande och vi lyckades få en pratstund med Erik som faktiskt försörjer sig på spel i Thailand. Det räcker att du registrerar dig på någon av alla de spelsajter som går att finna på sidor som Casino55 och att du har en stabil internetuppkoppling menar Erik som just nu befinner sig i Krabi.

-Jag var trött på kylan och hade gått arbetslös ett par månader. Jag har spelat poker i nästan 8 år och vet att jag kan försörja mig hyggligt, så jag tänkte: varför inte flytta ner till värmen och njuta lite mer av livet! Planen var först att flytta någonstans inom Europa men så började jag spåna på alternativ och kände att jag starkt ville till Thailand, även om det kanske inte är det bästa valet för just spel.

Erik heter egentligen något annat eftersom han vill ta det säkra för det osäkra. Vad man spelar på i hemmets lugna vrå är det ingen som kan kolla upp men det är heller ingenting han vill prata öppet om för man vet aldrig vem som skulle ta saken i egna händer. Känner du som Erik och önskar att lämna det kallare klimatet för värme och bad, vare sig du vill jobba med dina egna projekt eller söka något på plats så finns det nu nya lagar i Thailand som tillåter dig att stanna maximalt 5 månader i landet. Därefter måste du resa ut i 3 månader innan du får komma tillbaka igen. Det räcker med att du åker till grannländerna Laos, Kambodja eller Malaysia och provar på livet där.

-Snart har jag bott i Thailand i 1 år, första gången åkte jag över till Laos i 3 månader och nästa gång jag behöver lämna landet har jag och en kompis bestämt oss för att hyra ett hus i Indonesien. Det ger mig möjlighet att se mig om i världen och försörja mig på något som jag tycker är roligt.

 

Svenskar och jobb i Thailand

Att bo i Thailand är en dröm många svenskar har, faktum är ju att det är vår favorit destination. Om du som svensk vill flytta till Thailand och söka jobb är det bäst att börja med att kolla hos svenska företag. Anledningen är att både lönen och standarden är högre. Det finns ett flertal arbeten inom både kundtjänst och telefonförsäljning. Som svensk är det även enkelt att få jobb inom bar, restaurang och turismverksamheten då vi är duktiga på engelska samt att många svenska turister kommer till Thailand. För dig som vill specificera dig inom ett yrke finns det även många arbeten inom It, digitalföretagande, webbutvecklare, fotograf och skribent på distans.

Om du som svensk vill flytta till Thailand kommer du inte vara ensam, det finns många i liknande situation som vill leva ett avslappnat liv i värmen! Du kan enkelt ta kontakt med både andra svenskar och organisationer på nätet eller genom Facebook- grupper.

 

Thailand_collageLockar det dig också?