Resa till Öar i Thailand.

Just nu är det många som väljer att resa till Thailand då vädret är perfekt för en varm solsemester och för att det är riktigt skönt att komma bort från Europas kanske absolut tråkigaste månader. Om du planerar en spontanare till Thailand så tänkte jag i detta inlägg tipsa om lite resmål inför din tripp. De ställen jag tänkte skriva om är mysiga öar att besöka i Thailand, vilket kan vara skönt då de inte ligger mitt i turistsmeten.

Koh Tao
Även kallad för sköldpaddsön, tyvärr inte på grund utav skölpaddorna som en gång i tiden häckade på ön, de har tyvärr försvunnit, men på grund utav att formen på ön ser ut som en sköldpadda. Här kan den som vill ligga och lata sig på härliga stränder men ön erbjuder dessutom världens största dykskola för den som är intresserad, och för den som gillar äventyr så finns det möjlighet att dyka efter haj vid shark bay. Det finns även spa uppe i bergen att njuta utav och ett härligt nattliv för nattugglorna.
Koh Wai
Denna ö passar perfekt för dig som vill njuta av lite lugn och ro, det bor nämligen inga på ön. Du kan snorkla bland vackra korallrev och under natten är det lugnt och tyst och du kan somna till ljudet utav djungeln.
Koh Mook
Även här kan du njuta utav härliga stränder och färgglada fiskar och passa på nu för ännu har inte alla charterbolag börjat hitta hit. Här kan du även besöka en Smaragdgrotta, Emerald cave, dit du simmar genom en tunnel när du ska besöka grottan.

Dessa är tre utav mina absolut favorit öar i Thailand och ska du bara besöka en utav dem så skulle jag rekommendera den sista. Jag tänkte även i detta inlägg tipsa om vad jag brukar packa mer mig på min resa och det finns dessutom en riktigt bra hemsida som kan göra en packningslista åt dig så att du inte missar något.

Min Packlista

Viktigt: 
Pass, flygbiljetter, mobil, betalkort, adresser dit du ska, körkort om du vill hyra bil eller liknande, vaccinationsintyg, visum, kopia av pass och biljetter.
Kläder: Ett gäng basic toppar och shorts beroende på hur länge du blir borta, ett par snyggare kläder för partykvällar, sandaler, finskor och något som man lätt glömmer, ett par sköna gympaskor utifall du vill gå på någon vandring eller utflykt.
Hygien: Shampoo, balsam tandborste brukar finnas på hotellen, men dubbelkolla innan. Annars ta med solskydd, lotion, stylingprodukter, och den make-up du eventuellt vill använda. Jag brukar även packa ned en bronzer.
Underhållning: Kortlek och något annat enkelt sällskapspel, en mini pc eller surfplatta, bra för den som vill kolla upp aktiviteter samt även för underhållning som film och spel. Jag självgillar att spela poker på skoj skull och letar ständigt efter nya siter som erbjuder olika slags kortspel på internet, casinokanonen.com brukar ha en hel del bra sidor att visa.

Annars är det väl inget mer speciellt, det är väl om du har något speciellt som du gillar att använda, någon speciell kräm, nagellack, nagelfil, pincett m.m. Men mitt tips är att fixa sådant på salonger när du väl är på plats. De är nämligen väldigt duktiga där och till väldigt bra priser.

680@80 (1) 680@80