Sevärdheter i Thailand

I en undersökning som gjordes av resebolaget Ving visade det sig att januari är det absolut mest populära månaden för svenskar att resa utomlands. Inte undra på, efter julfirandet kan vintermörket kännas oerhört ostimulerande och vad passar då bättre än en resa till varmare breddgrader? Thailand är ett populärt resmål för oss skandinaver och under november – februari råder högsäsong på många av Thailands härliga turistorter. Är du i behov av inspiration? Ta en titt på video ovan där ett gäng resentusiaster samlat sina favoritgöromål kring Thailand i en andrenalinfylld video. Vi har också sett till att samla våra absoluta favoritorter i en topp-5 lista nedan. Trevlig resa!

 

Krabi

Krabi ses av många som en av Thailands absolut vackraste öar. Krabi gänsar till Phi Phi som även den är en del av provinsen. Här är vattnet turkost och naturen fantastiskt fin. Krabi är populärt bland såväl dykare som par och familjer på resande fot. Läs mer i Krabiguiden.se.

 

Ko Phi Phi 

Phi-Phi Island ligger belägen strax utanför Ko Lanta och är paradisön nummer 1 och en given favorit bland många. Ön är liten och många gånger välbesökt, välj din vistelse med omsorg för att få ut så mycket som möjligt av besöket.

 

Bangkok

Är du på rundresa i Thailand är ett stopp i Thailands huvudstad Bangkok givet! Här är pulsen hög och kulturupplevelsen häftig! Ta del av thailands härliga matkultur i staden som kopplar samman det bästa av landet. Missa inte heller att shoppa loss i Bangkoks många shoppingcenter!

 

Ko Tao 

Denna östliga ö kallas även för Skölpaddsön och är känd för sina många dykskolor. Är du en fena i vårdräkten rekommenderas ett besök till ön som sägs ha Thailand allra klaraste vatten. Utöver det finns härliga spahotell och utomordentligt bra restauranger att njuta av.

 

Ko Samet

Ungefär 4 timmar sydost om Bangkok hittar vi Ko Samet, även kallad “Bangkoks bästa strand”. Svajande palmer, kritvit sant och kristallklart vatten kännetecknar denna plats som kommit att bli en tillflykt för många stadsbor. Den blott 6 km långa ön är en nationalpark men har detta till trots exploaterats stort.