Att göra i Bangkok

Thailands huvudstad Bangkok är ett pumpande centrum som aldrig sover och här landar man inte bara festa och shoppa, det finns tillgång till väldigt mycket kultur också. Jag har bestämt mig för att lista  de tio saker som jag definitivt rekommenderar med storstaden!

grand palace

  1. Grand Palace & Wat Prakeaw

För den thailänska kungen som regerade år 1782 byggdes templet som hem, Royal Court och ett administrativ säte för regeringen. Det är också en fröjd för ögat med unik prydnad och detaljer. Se bild ovan!

2. China Town Marknad

Något som man måste besöka när man är i Thailandds huvudstad Bangkok är “China Town Market” som är ett ställe för de personer som vill upplev klassisk matkultur. Det är också billigt för alla som har kläm i plånboken.

3. Cocktail på takvåning

I Bangkok finns det massor av skyskrapor där de utformats fantastiska barer och resturanger som passar perfekt för en eftermiddagsdrink, middag för två eller en nattfösare. Banyan Tree’s Vertigo and Moon bar är i världsklass och rekommenderas av många människor, tourfirmor och av stadens invånare.

4. Asiatique

Den som gillar att shoppa kan söka sig till Asiatique som också kombineras med ett pulserande nattliv. Här finns över 1 5000 affärer och över 40 resturanger av olika smaker som passar alla. Är ni en stor familj, är det ett perfekt mål för nöjen och underhållning. Och mat!

5. Baan Silapin

Baan Silapin är ett konstmuseum i form av ett hus som du sent kommer att glömma, här utformas livet av de kända konstnären och artisten. Här kan du få inträde till en dokteater som är mycket svårt att finna i dagens hektiska värld. Avkoppling!

6. Flytande marknader 

Vill du vara med om något alldeles unikt så rekommenderar vi att ni tar er ut på en färd på den flytande marknaden i Damnoen Saduak. Du kan antingen hyra en värd eller en tour som tar med dig till alla speciella platser. Se video nedan!