Big Buddha i Phuket

Vi kan konstera att det finns mycket som man kan uppleva i Thailand. Idag lägger vi fokus på Big Buddha som är en gigantisk staty av guden Buddha. Du finner byggnaden högt uppe på toppen av ett berg i Phuket och Big Buddha är 45 m stor. För att ta sig upp till toppen så kan man promenera upp, däremot får man räkna med att det tar väldigt lång tid. Man kan gå via en lång och stor trappa som finns framför Big Buddha. Denna byggnad har dessutom en restaurang som man kan besöka när man är där, vilket är toppen om du är trött, hungrig eller törstig efter din promenad upp. Den långa promenaden brukar inte vara några problem alls för de flesta turister som är ute efter att ta coola selfies på semestern.

 

asas

 

Denna religiösa och vackra plats ger dig dessutom en fantastisk utsikt över Chalong Bay, Phuket och en del av Andaman havet. Enligt många är den stora byggnaden en plats som man måste besöka om man befinner sig i Phuket. Det är viktigt att man planerar in sitt besök när man har mycket tid över, eftersom det finns masvis med saker som man kommer att vilja kika på. En heldag brukar räcka väl för att uppleva allt på platsen.

 

Det är viktigt att man tänker på sin klädsel inför besöket, eftersom detta är ett religiöst ställe där man behöver visa respekt. Man bör därför inte gå i kläder som visar för mycket hud. Det brukar finnas saronger på plats som man kan låna ifall man vill det. Big Buddha har öppet för besök dagligen mellan kl. 08:00 och 19:30. På kvällen lyser den stora byggnaden vilket gör att man märker den lite extra på långt håll. Den är verkligen otroligt vacker både på kvällen och dagen.