Ett besök i Bangkok

När de flesta hör Thailand tänker de på vita ständer, turkost vatten och höga palmer. Har du någon gång besökt landet kanske du även tänker på tuktuk, stekt ris och speedbåtar, men är det storstads liv du är ute efter så har du mer än så att utforska. Genom Bangkok kan du även ta ett flertal färjor eller bussar för att ta dig till andra delar av landet. Att spendera ett par dagar i huvudstaden kan vi starkt rekommendera om du funderar på att åka iväg på en tur till Thailand. Vi har samlat några ställen här nedanför vi tycker är värda ett besök.

 

grand-palace-bangkok

✈ Ingen Bangkok resa är komplett om man inte tar sig ett tur till Grand Palace som är stadens landsmärke. Det är en självklar sevärdhet som ligger i samma område som templet Wat Phra Kaeo som är utsmyckat med buddafigurer och guld. Platsen byggdes år 1782 åt kungen och har en helt enastående arkitektur. Här kommer du även njuta av en lugnare stund mitt i allt storstads kaos då området är fritt från trafik.

 

chinatown

Chinatown är den stökigaste och högljuddaste delen i Bangkok och är en av få ställen som saknar de fina monumenten och templen. Men stadsdelen är helt klart värt ett besök då de är fullt av små gränder med butiker, restauranger och gatukök, marknader och kinesapotek där du kan hitta många intressanta naturläkemedel.

 

mansion7

✈ Shoppa i de stora varuhusen Siam Center och Siam Discovery Center som ligger vid Siam Square. Här kan man lätt spendera timtal medans man strosar omkring och njuter av friskvind från ac:n! Mansion 7  som du kan se på bilden är ett annat köpcentrum helt i egen stil och är utformat som en hemsökt trädgård. Du kliver in på en mörkare plats med house musik, ett spökhus, butiker, och matställen.

 

Maeklong Market

✈ Tycker du om att promenera omkring på marknader och fynda så finns det två stycken platser vi rekommenderar att du tar dig en titt på. Den ena är Maeklong Market som är en marknad på järnvägsspåret. Här har människorna ställt ut sina varor och när tåget kommer plockar det i rekordfart ihop sina grejer. När tåget passerat läggs varorna ut på marken igen. Marknaden hittar du i Samut Phrakan strax utanför stan.

Sedan finns det en riktigt stor helgmarknad, Chatuchak weekend market med över 6000 stånd och runt 200 000 besökare per dag. Här kan du hitta allt möjligt från mat, kläder, hushållsartiklar, djur och skor. Ståden står uppe mellan fredagar och söndagar .

 

Bangkok_ Sirocco

 

✈ Glöm inte att testa på maten på någon av alla utekök. Oftast tror många turister att det finns större risk att bli sjuk om du äter från ett gatustånd men här kan du se maten tillagas framför dig och dessutom är den både godare och billigare än på restaurang. Dock finns det en häpnadsväckande plats att besöka om du är utefter en lyxmiddag med en utsikt över hela Bangkok. Sirocco är en restaurang på 63:e våningen som bjuder på fantastisk mat och det var även här Baksmällan 2 hade sin öppningsscen tack vare den magnifika utsikten.

 

Bangkok Planetarium

Bangkok Planetarium är beläget på Sukhumvit Road och är det äldsta planetarium i Thailand. Här finns även utställningar om astronimi som är riktigt intressanta.

 

Toh Deaw

✈ Är du ute och reser själv så är Jok Kitchen / JokToh Deaw något vi kan rekommendera. Det här är en restaurang som ligger i chinatown men har endast 1 bord med 8 platser. Kocken bestämmer själv vad du ska äta och hela idén är att besökarna ska träffa nya människor och prata om intressanta saker! Dock är priset för bordet 10 000 bath.

 

Wonder World Fun Park

Wonder World Fun Park är en helt galen vattenpark belägen i Khan Na Yao district. Förutom den enorma parken finns det även rodeo tjurar, parisehjul och vatten karuseller. Tiden flyger när man har kul så ta en heldag om du väljer att besöka vattenparken.