Årsmöte på ThaiCulture

Varje år har vi i föreningen ThaiCulture ett årsmöte. Vi brukar lägga dessa möten i slutskedet av året, dels för att sammanfatta och utvärdera det gågna året men också för att smida spännande planer inför kommande år. I månads träffades vi för 10:e året i rad för att genomföra den årliga konferensen, detta följt av en mycket trevlig middag på en av stans bästa Thairestauranger. Gemenskapen bland oss på ThaiCulture var som vanligt på topp och det blev en mycket trevlig kväll som kändes både stimulerande och framförallt rolig. Nedan presenteras en kortare sammanställning av vad som på årsmötet diskuterades.

 

Sammanställning – Årsmöte år 2015/2016

Sekreterare: Lina Ohli-lou

 

  • Utvärdering av det thailändska kulturkalas som ägde rum i oktober har fått mycket positiv feedback. Särskilt glada var besökarna över den fiskdam som med sitt thailändska tema blev en stor hit bland barnen! Vi siktar på en repris under år 2016, denna gång förmodligen redan under våren.
  • Det volontärarbete vi under det gågna året ägnat oss åt ser ut att ha gett fina resultat. Totalt har ett belopp på 437 000 kronor skänkts till Thailändska Barns Rätt i Samhället. Under nästa år har vi satt som mål att samla in minst en halv miljon till samma ändamål. En plan för kommande års volontärarbete kommer inom kort presenteras av ordförande.
  • I mars 2016 sker den resa som sedan länge planerats av oss i föreningen. En separat mejl kommer skickas ut till medlemmar i styrelsen och därefter sker anmälan. Vi ser fram emot vad resan har att bringa!
  • Nästa möte sker relativt snart. Redan den 15 november då huvudsakligt fokus kommer ligga på att planera julfesten som stundar drygt en månad senare.