The National Museum

thai

Det finns ett stort och övergripande museum i södra Asien som har rikttat in sig på thailändsk konst och historia. Här kan man hitta historiska kartläggningar och religiösa skulpturer.

Museumsbyggnaden konstruerades 1782 med funktionen att agera palats för en kung Rama Is vicekung Prins Wang Na och gjordes sen om till museum på kung Ramas V begäran under år 1884 .

Det finns 6 vackra byggnader som alla hör till museumet. Det är thailändsk klassisk arkitektur och bara byggnaderna gör besöket värdefullt.

I en av byggnaderna kan man hitta museets biljettkontor och en galleria som visar klipp av den thailändska historien. I gallerian kan man hitta ett mycket känt verk, en inskription som påstås vara skriven av kung Ram Khamhaeng som sägs ha bildat det thailändska alfabetet. Verket ses som det första verket inom thailändsk litteratur och handlar om rikets storhet och kungens vänlighet.

I en annan byggnad på området finns Buddhaisawan kapellet. Här kan man se den vördade Buddhabilden Phra Buddha Sihing och orginalmålningar som är mäkta imponerande.

Det finns en byggnad som kallas det röda huset, det här byggdes i slutet på 1700-talet åt kung Rama Is syster. Utanför det här huset finns flera vackra paviljonger som inte fanns där från början, de har flyttats till museum-området från andra ställen i Thailand.

I konstavdelningen och etnologiutställningen hittar man bland annat traditionella thailändska musikinstrument, kläder, textil och asiatiska konst och antikviteter.

 

Absolut värt ett besök om man är i Thailand och är intresserad av historian bakom det förlovade landet.