Resa till Thailand med barn

thai1thai2

 

Många gånger har man hört att man inte borde resa till Thailand med barn. Att det är för varmt, för lång flygresa och sämre sjukvård och så vidare.

 

Det är underbart att resa med barn i Thailand, och sjukvården är det absolut inget man ska vara rädd för, de har tvärtom väldigt bra sjukvård i Thailand.

Som vi nämnt förut är Thailändare underbart vänliga mot alla människor, men mot barn är dem ännu ett steg trevligare. Thailändare älskar alla barn och gosar mer än gärna med dem. Bli inte rädd om en Thailändare bär bort ditt barn, det är helt naturligt. Med största sannolikhet går de bort och tar foto på sig själv och barnet, visar barnet för sina vänner och leker med barnet.

Kontrasten med Sverige i det här fallet är så stor att det kan vara otäckt i början, men när man väl kommer hem som förälder från Thailand kommer man till 100% vilja åka dit igen. Till största del för hur thailändare är inställda till barn.

På restauranger kan barnen få leka hur mycket de vill, man behöver inte be om ursäkt för dem som man lätt gör i Sverige.

Ett av de vanligaste ställen att åka som barnfamilj är till Koh Lanta – “svensk-ön”, dit åker massvis med svenska familjer varje år för att bada i långgrunt paradisvatten. Även Krabi, Phuket och Hua Hin är  vanliga resmål för barnfamiljer.

Det är god mat som även barn äter, det finns barnstolar på restaurangerna och härligt väder att leka i.

Men flygresan.

Flygresan kan gå bra, den kan gå mindre bra. Inte många barn tycker om att sitta still i många timmar.

Hur det än går på flygresan är resan definitivt värt det. Det gäller att förbereda sig med leksaker, bra filmer, present, gott men sockerfritt snacks och något roligt spel. Man kan försöka flyga kvällstid så att barnet lättare kan sova på planet. Direktflyg underlättar för en del medan andra hellre tar en paus och delar upp flygtiderna.