Thailands okända paradis

thailand2

Ingen kan ha missat den explosionsartade ökning av turister som varje år vallfärdar till Thailand. Människor från jordens alla hörn väljer allt oftare Thailand som resmål, och i synnerhet vi skandinaver. De mest besökta ställena brukar vara Bangkok, Phuket, Pattaya och Krabi. Alla dessa platser är underbara att spendera en vecka eller två på. Däremot kan det vara ohyggligt många turister där – speciellt under jul och nyår. Men det finns fortfarande relativt outforskade ställen i landet som är riktiga pärlor. 

 

Vi kan starkt rekommendera Kaeng Krachan som är Thailands största nationalpark, denna park ligger relativt nära huvudstaden Bangkok, på gränsen till Burma. Hit ska du åka om du verkligen vill uppleva djur av alla dess slag. Du kommer med all säkerhet att få möjligheten att se vilda leoparder, björnar, apor och elefanter. Detta är dock inte stället för dig som är ute efter trygghet och komfort. Här får du istället räkna med att leva som en riktig naturmänniska!

 

En annan gömd thailändsk pärla är ön Koh Mak, och är det en skön naturupplevelse du vill åt, är detta stället för dig. Med tanke på att det finns ytterst få hotell på ön får du räkna med att leva väldigt enkelt utan några större bekvämligheter. Däremot finns det så mycket att upptäcka att det med råge kompenserar den enkla tillvaron. Djurlivet som finns att beskåda på ön är verkligen något extra speciellt, här hittar du djurarter som nästan inte finns någon annanstans. Dessutom är stränderna otroligt långa och vattnet kristallklart.

 

Koh Phayam är en mycket vacker ö i utkanten av Phuket. Med fantastiska kritvita stränder är detta onekligen en riktig paradisö! Här kan du promenera tämligen ensam utan att störas av den annars så hemska thailändska trafiken. Visserligen finns det också stora hotellkomplex, men det stör inte känslan speciellt mycket eftersom att de ligger så pass avsides. Koh Phayam rekommenderas för dig som är ute efter en lugn och skön semester utan stupfulla turister.