När är det vädermässigt bra att resa till Thailand?

Skärmklipp

Är man sugen på en resa till Thailand kan det vara en ide att fundera på hur varmt man föredrar att ha det när man åker iväg på en solresa. Självklart kan man inte garanteras speciella grader men man kan faktiskt bestämma plats och tid på året för att veta ungefärliga väderprognoser.

Norra och mellersta Thailand

I det här områdena är det som svalast i december och i januari då det kan sjunka så lågt som 10 grader på nätterna, och ännu lägre temperaturer är det i bergen. Den svala men torra perioden sträcker sig från oktober-november till mitten av mars. Det är i mars till maj den torra varma perioden pågår och sedan börjar en regnperiod som pågår tills oktober månad.

Ju längre söderut i Thailand man kommer, desto längre varar regnperioden. Varmaste månaden brukar vara april då det kan överstiga 40 grader.

 

Södra Thailand

Södra Thailand har flera populära turistmål dit svenskar brukar åka. Områdena runt Phuket och området kring Krabi är speciellt omtyckta. I nordligaste delen av södra Thailand regnar det oftast mycket februari till mars, även rikligt med regn kommer i maj samt september-oktober.

Åker man längre söderut regnar det minst i januari-februari, de är kring dem här datumen som dem flesta svenskar väljer att resa till Thailand. Sädra Thailand är bra på det sättet att medeltemperaturen ligger runt 25-26 grader året om. Man ska också veta att fast det är regnperiod så regnar det inte hela dagar utan oftast en stor skur mitt på dagen.

 

När ska jag åka?

Vill man sola bada snorkla och ha det gott i värmen kan det vara en idé att åka till sydvästra Thailand vintertid. Åker man till Thailand lågsäsong kan mycket verksamheter och boendeplatser vara nedstängda, men samtidigt är det billigare med  flygbiljetter och att leva i Thailand under lågsäsong.

Dyrast och med bäst väder är det mellan november och februari då det inte regnar men det är inte heller för varma solstrålar. Vill man undvika värmen är april månad den absolut sämsta att åka. Vill man undvika regn ska man inte åka i oktober.

Det har blivit mer populät att åka till Thaland under sommarhalvåret just på grund av priserna och det lägre turisttempot. Visst det kan komma en skur på dagen , men samtidigt så är det forfarande varmt och lugnare – allt handlar om personliga prioriteringar.