Betting i Thailand

Thailand är ett mycket populärt resmål bland svenskar. I övrigt har länderna dock inte mycket gemensamt. Ett undantag är att båda nationerna har strikta lagar kring spel om pengar.

Thailand har ännu strängare regler kring detta än vad vi har i Sverige. Som svensk har man till exempel ett stort utbud av nätcasinon att välja mellan, både sådana med samt sådana utan svensk licens, vilket du kan läsa mer om här.

I Thailand är det däremot olagligt att spela om pengar på nätet. Faktum är att det bara finns två typer av spel om pengar som är lagliga i Thailand. Vi ska nu ta oss en titt på dessa.

Det nationella lotteriet

En typ av spel om pengar som är lagligt i Thailand är landets nationella lotteri. Det går under namnet Thai lottery på engelska. Detta är ett statligt lotteri som kontrolleras av ”The Government Lottery Office”, vilket i sin tur lyder under det thailändska Finansministeriet. Dragning sker två gånger per månad, den 1:e och den 16:e.

Lotteriets årliga budget är 8 miljoner THB (thailändska baht). Med den växelkurs som råder i skrivande stund blir detta ca 2 530 197 900 svenska kronor.

Hästkapplöpning

Utöver det nationella lotteriet är hästkapplöpning den enda lagliga typen av spel om pengar i Thailand. Detta började dyka upp i landet under 1800-talet, och blev under mitten av 1900-talet mycket populärt.

Sedan dess har populariteten dock minskat kraftigt. Som ett resultat av det finns det numera bara sju banor som är operativa i Thailand. Två av dessa finns i Bangkok medan övriga finns i Nakhon Ratchasima, Udon Thani, Khon Kaen, Roi Et och Chiang Mai med omnejd.

Hästkapplöpning är numera främst populärt bland låginkomsttagare i landet. Trots att populariteten minskat går det med andra ord fortfarande att spela på hästar i Thailand, och det är alltså en av enbart två former av lagligt pengaspel som thailändare och turister har tillgång till.