Intressanta turistmål i Thailand

När man tänker på förträffliga destinationer i Sydostasien är det främst Thailand som dyker upp i ens sinne. I Sverige har vi haft en lång tradition av att ta flyget ner till detta exotiska och intressanta land när det börjar bli kallare hemma i vårt eget. Thailand har mycket att erbjuda, från utsökt mat till fantastiska vyer, för att inte tala om att man blir bemött med ett vänligt leende nästan överallt man går.

Bangkok – Den Sydostasiatiska staden som aldrig sover

Det första som man som turist får se när man kommer till Thailand brukar vara Bangkok. När man hoppar av planet och kommer ut från flygplatsen är det inte bara den pressande hettan som helt plötsligt trycker sig på en, utan även känslan av att man verkligen har landat i en storstad som man inte hade klarat av att utforska till fullo ens under hela ens livstid.

Bangkok har så oerhört många sevärdheter att det hade varit totalt omöjligt att sätta samman en komplett lista. Dock har vi bland några av de mest besökta attraktionerna exempelvis:

  • Templet Wat Pho där man kan få se en magnifik Buddha-staty
  • Khao San Road är ett annat turistråk där man t.ex. kan köpa souvenirer att ta med sig hem
  • Om man vill vara kung i baren på asiatiskt vis erbjuder Bangkok även ett fenomenalt nattliv

Koh Tao

Thailand har en myriad av öar, nästan så att man kan kalla regionen för en asiatisk version av de grekiska öarna. Dessa “havsoaser” har sedan länge utgjort en spirituell fristad för backpackers, digital nomads och alternativa konstnärer. Om man ska ge sig iväg som upptäcktsresande kring de thailändska öarna är det så klart bra om man tar med sig väl beprövad utrustning för de utflykter man ska göra. 

En av de öar som traditionellt dragit till sig ett stort antal turister är Koh Tao, som på thailändska betyder “sköldpaddsön”. Det är en plats som har blivit känd för både möjligheten att paddla kajak på havet samt de charmiga små strandhyddorna som man kan hyra för att sitta och titta ut på havet. Lägg även till faktumet att man kan få grillade tigerräkor med room service som man kan avnjuta vid det lilla bordet man har utanför sin hytt på stranden, och man får en paradisupplevelse utan dess like.

I det inre av Koh Tao hittar man väsentliga affärer och ett stort antal massageplatser för den som känner att ryggen har blivit alltför stel efter de långa timmarna på jobbet här hemma. Det finns även möjlighet att ta del av denna tjänst på stranden och på så sätt kombinera massagen med en förträfflig havsvy.

Bron över floden Kwai

Om man är lite historiskt lagd kan man ta en tur till floden Kwai. Du kanske har hört om filmen “Bron över floden Kwai” som utspelar sig under andra världskriget och där ett antal fångar fick uppgiften att bygga en bro. Här kan man få se den riktiga Kwai-floden och det finns dessutom en rad med hotell att välja mellan längs denna historiska vattenremsa.

Den bild som målas upp i själva filmen är lite mer dyster, men när du besöker Kwai i dagens läge bemöts du av lyxiga turistorter och restauranger som ligger precis vid vattnet, där man kan njuta av fiskrätter gjorda på en fångst som nyligen dragits upp från själva floden.

Pattaya

Pattaya är antagligen det närmsta man kan komma en asiatisk version av Miami. När man anländer i staden möts man av en lång strandremsa, hotell som sträcker sig mot skyn och ett stort antal sevärdheter som både nya och erfarna resande kommer att förvånas av.

Dess strandliv kanske inte är lika idylliskt och bohemiskt som det man tar del av på öarna, men om man är på jakt efter ett flashigt festliv kan det definitivt vara en plats värd att besöka.

Erawans nationalpark

När du känner att festandet och storstadslivet är över kan du ta en tripp till ett relativt mindre känt turistmål vid namn Erawans nationalpark. Här möts man av något som i runda ordalag kan benämnas som en flod som bildar små vattenfall i flera etapper.

Det är det närmsta man kan komma ett ekologiskt vattenpalats med sina små fiskfyllda dammar där man simmar runt i ett nästan neongrönt vatten. När du tittar upp mot träden bör du vidare inte bli förvånad om du plötsligt får syn på någon sorts leguan-liknande varelse.