Studera thailändska i Sverige

thaiculture-svenska-thai

Något som varit väldigt populärt de senaste åren är för svenskar att åka ner och studera i Thailand, speciellt i huvudstaden Bangkok. Medan de är där nere så passar många på att även studera thailändska för att få mer inblick i landet. Vill du lära dig språket så behöver du dock inte ge dig hela vägen till Sydostasien för att lära dig språket, det går nämligen göra direkt i Sverige!

Plugga i Sverige

I Sverige finns det olika institut och organisationer som erbjuder alla som är intresserade att studera det thailändska språket. Det vanligaste sättet att lära sig på är att gå igenom Folkuniversitetet som idag erbjuder kurser i språket från dig som inte kan säga ett ord upp till mer avancerade kurser.

Det thailändska språket har funnits i över sju hundra år och skiljer sig på i princip alla plan från det svenska språket vilket gör att det kan vara väldigt svårt att studera. I dagsläget så kan du studera thailändska i olika nivåer, från A1 till B2 på flera orter, bland annat Göteborg, Stockholm, Malmö, Falun, Helsingborg, Örebro, Uddevalla, Trollhättan och Södertälje. Även Medborgarskolan, Arbetarnas Bildningsförbund och andra organisationer och institut över landet lär ut språket, och självklart finns privatlektioner på många olika platser att ta del utav.